Tur til Flyinge Kungsgård

Flyinge Kungsgård er et samlingssted for forskellige områder af ridesporten, hertil kan nævnes avl, rideskole og stævner. Men den særlige fokus vi lægger i dette besøg, var forståelsen for hvad Flyinge har at tilbyde i forhold til uddannelser. Flyinge har et universitet, gymnasium og en masse forskellige erhvervsuddannelser. De tilbyder 2 grene af gymnasiet, Flyinge Heste Sports Gymnasium og Hippologigymnasiet. Det unikke ved deres forløb er den store ekspertise indenfor hestesporten og det at man har mulighed for at sammensætte gymnasiet og ens sport på et højt niveau.


https://flyinge.se/

2 elever fortæller om turen til Flyinge Kungsgård

Dagen startede ud med at vi alle sammen mødtes på Roskilde station og kørte så mod Flyinge hvor der både er universitet, gymnasium, og kurser alt sammen koblet sammen med heste. Det første vi ser, da vi stiger ud af bilen i Flyinge, er at der en masse smukke og vi tænkte meget dyre heste, stående i meget smukke omgivelser. Det næste vi går forbi er en meget stor og flot ridehal med springheste, og det var bare 1 ridehal ud af mange.

Ny moderne hestehold

Vi så også en ny, moderne fold med automatisk dosering af foder, præcis doseret til hver enkelt hest, det synes vi var meget smart og kunne spare en masse tid. Vi går så forbi en indendørs væddeløbsbane, her for vi af vide at der også er en endnu større som gik hele vejen rundt om Flyinge.

Springstævne og madpakker

Efter rundturen, gik vi ind i en af de mange ride-haller og så springstævne. Vi var lidt overrasket over, hvor høje springene faktisk er. Når man sidder så tæt på, er det noget helt andet end at se det på tv. Til sidst kom prikken over iét, nemlig en masse heste butikker med alle mulige spændende ting og kigge på.
Det sidste punkt på dagsorden, inden vi kørte hjem var frokost. Vi spiste madpakkerne inde i en af ungdoms lejlighederne, hvor man også kunne bo i forbindelse med sin uddannelse. Det mindede lidt om en efterskole både lejlighederne og det sammenhold eleverne havde med hinanden.
Alt i alt var det en rigtig god og lærerig tur.

Click Here to Leave a Comment Below