Next Steps helt egen sang

Grand Prix-vinder indspiller sang med Roskilde-piger

Den kendte hitmager Søren Poppe har kreeret et nyt hit sammen med en gruppe unge fra Next Step i Roskilde

Vi kender alle sammen den dér med billedet, der står på bordet - eller ”hun sa’: Tag bukserne af”. Musikeren Søren Poppe har sat sine solide aftryk på dansk pop, ikke mindst med Grand Prix vinderhittet fra 2001.

Men dette års ultimative sommerhit bærer titlen “Vi kan mere end vi tror”, og det er skrevet og indspillet sammen med en gruppe unge piger fra STU-uddannelsen Next Step i Roskilde.

Sangskrivningen har i mange år været på meget lavt blus for mit vedkommende, og en oplevelse som denne her kan godt bekræfte både mig selv og folk omkring mig i, at man stadig har styr på det, fortæller Søren Poppe.

Superfan fik en idé


Historien om, hvordan en kendt popstjerne og en gruppe elever fra Next Step i Roskilde fandt hinanden, er meget kendetegnende for Next Steps overordnede filosofi. På den lille STU-uddannelse er der nemlig altid plads til nye ideer - og der er aldrig langt fra idé til handling, fortæller elev Emilie Ljunggren.

Jeg har lyttet rigtig meget til Søren Poppes musik, og så fandt jeg ud af, at én af mine klassekammerater kender ham privat, fordi hendes far er en af hans venner.  Så jeg sendte ham en videohilsen og fik også én tilbage, griner den glade Poppe-fan.

Emilie har altid været glad for at synge, og pludselig opstod ideen med at lave en sang om de udfordringer, man står i som ungt menneske. Især hvis man som de fleste unge, der lander hos Next Step, har et langt og tungt skoleforløb bag sig fyldt med dårlige oplevelser. Flere slås med social angst og dårligt selvværd - og det ville derfor være oplagt at skrive en sang om det, fortæller Emilie.

Og vores skoleleder var straks med på ideen, for sådan er det her på Next Step. Intet er umuligt, vi prøver altid at løfte hinandens ideer og få det til at lykkes. Det er megafedt, siger hun.

Når angst og usikkerhed overvindes. 


Skoleleder Lone Hansen er lykkelig for, at projektet blev sat i søen - og at Søren Poppe var med på ideen.


- Søren Poppe skriver jo nogle fantastiske sange, og vi ville gerne have en sang, som kunne tage det her emne op på en god og positiv måde. Det skulle ikke være en trist og sørgelig melodi, den skulle jo sprede godt humør. Og det er jo det, Søren Poppe kan, siger Lone Hansen, der i sin tid startede STU-uddannelsen Next Step, fordi hun syntes, at der manglede et ordentligt tilbud til de elever, der havde svært ved at passe ind i de mere låste rammer, som andre uddannelser tilbyder.


- Vi tilbyder ressourceforløb for unge, der skal arbejds- og skoleprøves. Og trivselsforløb for de unge, der ikke trives i folkeskolen.  Hvert forløb er skræddersyet til den enkelte elev, og vi har stort fokus på at skabe et trygt rum, hvor pigerne kan udfordre sig selv og opleve glæden ved at få succes med nye ting, forklarer Lone Hansen.


Der er både heste, kajakroning og natur på skoleskemaet hos Next Step - og nu har eleverne også prøvet kræfter med at synge i et professionelt musikstudie.


- Det giver eleverne et enormt selvværd, at de har fået lov at være med i hele processen og følge den til dørs. At turde stille sig op og synge er jo en kæmpe udfordring, særligt for vores elever, hvor mange er nonverbale. Her har vi virkelig flyttet noget, forklarer Lone Hansen.

Poppes egen angst

Men det er ikke kun pigerne, der har fået noget ud af processen. Også sangskriveren selv har kunnet spejle sig i de problematikker, som pigerne har kæmpet med - og netop derfor var denne sang noget helt særligt at skrive for ham:
- Det fede ved processen som sangskriver er, at hele oplevelsen - fra opskriften til den færdige kage - altid er en fed og givende proces, fordi man hele tiden flytter sig videre i forløbet, fortæller Søren Poppe og fortsætter: - Jeg har også haft angst, så det var ret nemt for mig at sætte mig i pigernes sted. Jeg kender alt til det dér med, at ens egne negative tanker gør, at man bliver sin egen værste fjende, forklarer han.

For Emilie Ljunggren er oplevelsen bare én af mange, som hun tager med sig videre, når hun om kort tid afslutter sit forløb på Next Step.

- Jeg har virkelig fået plads til at “shine” her. Jeg har oplevet, at man som person tror på mig, og jeg ved at jeg kan, hvad jeg vil - og jeg vil ikke lade mig begrænse af dem, der ikke tror på det, jeg kan. Ingen døre er lukkede, siger hun stolt og slutter med et grin: - Og så har jeg jo mødt Søren Poppe og fået udlevet drømmen om at være popstjerne.

Studio

Click Here to Leave a Comment Below