Aktiviteter
Aktiviteter
På Next Step har vi fokus på mange forskellige områder, når det kommer til hvilke aktiviteter eleven har tilknyttet til sit forløb hos os.
Det er meget vigtigt at elevens plan udarbejdes efter de problemstillinger/ønsker som eleven måtte have, og der findes ikke et planlagt forløb her os.
Vi tager altid udgangspunkt i den enkelte og dennes behov.
STU-forløb og skoleforløb er en blanding af nogle af vores forskellige tilbud;
Ung til ung, psykoterapi, ride fysioterapi, kranio sakral terapi og meget meget mere.
Et af de vigtigste områder under et forløb på Next Step er personlig udvikling, gennem forskellige aktiviteter sikres et udviklingsforløb som skal gavne den enkelte elev bedst muligt.
Vi udfærdiger individuelle planer for den enkelte elev og dette gælder både med hensyn til faglig og personlig udvikling. Planerne udfærdiges i forhold til visitationens beskrivelse. Med hensyn til personlig udvikling, arbejdes der både med psykiske, kognitive og sociale kompetencer. Vi giver de unge mulighed for at være sig selv og støtter dem i at finde deres ressourcer og styrker.
Overordnet set er der tale om hjælp til selvhjælp - men også konkret hjælp til handlingsforløb eller at finde det rigtige sted at få flere kompetencer.
Vi kommunikere åbent, ærligt og anerkendende
Next Steps aktiviteter
Du kan læse endnu mere om vores forskellige aktiviteter nedenfor
Rideterapi
Hvad er ridefysioterapiens formål?
Vi bruger fysioterapi med hesten som behandlings redskab, her får den unge, muligheden for at træne koordination, balance, styrke og udholdenhed. Derudover er hesten et dyr der spejler vores følelser, hesten mærker og reagere lige med det samme på vores humør og vil vi have hesten til at gøre noget og få en god ridetur er vi nødt til at tilpasse vores sindsstemning til hestens arbejde. Fx vil hesten med det samme mærke en urolig opstemt, vred ung og reagere på det og får at få opnået sit mål på dagens ridetur er den unge nød til at arbejde med at justere humøret og blive rolig og nærværende. Dette kan så overføres til andre områder af den unges liv, så de hurtigere finder måderne at finde det meste hensigtsmæssige sind frem til en given situation.
Adfærdsterapi
Det er altid nemmere at arbejde med det at læse et andet menneskes kropssprog igennem hest.
Hesten elsker dig stadig selv om du fejler, den bærer ikke nag og har nemt ved at genfinde tilliden.
Derfor kan det at lærer hestens signaler hjælpe den unge i dennes sociale relationer og igennem heste adfærd kombineret med gruppesamtaler om hvordan vi overføre dette til mennesker kan den unge øge sin evne til at begå sig socialt. Samtidig kan Heste adfærd bruges bredt til feks. hvis den unge gerne vil arbejde med mennesker, eller dyr så har de allerede en ide om adfærd og kropssprog betydning for ens arbejde og samarbejde. Adfærds træning med hesten vil samtidig øge den unges anscars følelse overfor dyret da denne lærer at hver signal har en respons fra hesten/et andet menneske.
Grundlæggende ridning
Der undervises ud fra den enkelte unges niveau, derfor kan alle uanset niveau starte på Next Step. Hvis du har lysten til at lære at arbejde med hestene, for du undervisning ud fra det niveau du er på.
Hestens røgt og pleje
Hos Next Step er det helt primært at de unge er med i den daglige pasning af hestene. Under dette hører alt fra udmugning, strigling, ridning, fodersammensætning samt den basale førstehjælp til heste.
Gennem dit uddannelsesforløb er der mulighed for at deltage i et massagekursus, der afholdes af Sarahs Hestemassage, kurset kan du læse mere om her.
Faglig undervisning
Vi tilbyder undervisningsforløb i fagene dansk, engelsk og matematik. Her for du hjælp og mulighed for at forstå og fordybe dig i materialet, imens du har kompetente lærer med dig hele vejen.
Undervisningen foregår både på Next Step og gennem Roskilde Ungdomsskole. Next step har undervisere tilknyttet i de forskellige fag og sammen med disse bliver der sat fokus på den enkelte elevs behov og forløb.
Afgangseksamener
På Next step kan du tage din afsluttende prøve via. ungdomsskolen i Roskilde.
Den afsluttende prøve kan tages i fagene Dansk Engelsk og matematik.
Således kan du få folkeskolens afgangsprøve(FSA).
Online undervisning
Vi sikrer indholdet af undervisningen gennem vores online undervisnings forum. Alle vores elever for adgang til vores eget undervisnings forum, vi benytter os af SharePoint og teams. Eleven for ved opstart af uddannelse hos os, udleveret deres eget login samt skolecomputer.
I SharePoint har vores elever adgang forskelligt materiale, materialet strækker vidt og bredt fra faglige fag, til fag om ADL, kost og motion.
Teams er vores møde forum, her samles eleverne i små hold via. video hvis det er nødvendigt.
Praktikforløb
En af Next Steps fornemmeste opgaver at få gjort de unge mennesker klar til livet og klar til at vælge en uddannelses vej, derfor vil en del af tiden for uddannelses forløbet på Next Step også foregår med virksomheds besøg, ekskursioner til uddannelsesinstitutioner samt planlagte praktik forløb, der følges tæt af personalet fra Next Step.
Du kan læse mere om vores muligheden for praktik forløb her;
Ernæringslærer med uddannet kostvejleder
På Next Step prioriterer vi, at de unge får en sund og varieret kost, når de er på skolen. Samtidig lægger vi vægt på at give dem en solid forståelse af kost og ernæring, så de kan træffe informerede valg baseret på viden og erfaring. Vores mål er at udstyre de unge med indsigt i, hvordan kroppen reagerer på forskellige fødevarer, og hvilken betydning deres kostvalg har for deres helbred og velvære.
Derudover har vi fokus på nogle af de mest aktuelle kostprincipper og sammenligner dem med Sundhedsstyrelsens officielle anbefalinger for at give de unge et nuanceret perspektiv på, hvad en sund livsstil indebærer.
ADL - Almindelig daglig livsførelse
Fagbeskrivelse for ADL – Almindelig Daglig Livsførelse
I faget ADL (Almindelig Daglig Livsførelse) tilbyder vi målrettet støtte og vejledning, der hjælper vores elever med at mestre dagligdags opgaver og rutiner. En væsentlig del af undervisningen omfatter assistance med kontakt til offentlige instanser, såsom kommunen, læger, tandlæger og andre relevante myndigheder. Eleverne lærer at navigere i systemer og håndtere praktiske opgaver, som er afgørende for deres selvstændighed og trivsel.
Husholdning og økonomi
En central del af ADL er undervisningen i husholdning og indkøbsplanlægning. Eleverne lærer at:
-Planlægge og udføre indkøb med fokus på nærings indhold, priser og enhedspriser (stk./kg).
-Lægge og overholde budgetter, så de får en praktisk forståelse af økonomistyring.
-Forstå forskelle mellem køb af store og små mængder og beregne fordelene ved økonomiske beslutninger.
Derudover undervises de unge i grundlæggende økonomiske principper såsom momsberegning, lån, renter og de omkostninger, der er forbundet med kredit og låntagning. Formålet er at ruste dem til at træffe velovervejede økonomiske valg i fremtiden.
Vores tilgang
Hos os er det en essentiel del af konceptet at forberede de unge til en selvstændig hverdag. Vi sikrer, at de får praktiske erfaringer og kompetencer inden for daglig livsførelse, så de bliver i stand til at tage ansvar for både deres husholdning og økonomi på en bæredygtig og struktureret måde.
Overordnede mål:
-Fremme forståelsen af en sund og varieret kost.
-Udvikle færdigheder i måltidsplanlægning og kostsammensætning.
-Opbygge viden om makro- og mikronæringsstoffer.
-Arbejde med livsstilsvaner og deres indflydelse på livsstilssygdomme.
-Skabe indsigt i kostvaner og udvikling af individuelle kostplaner.
Arbejdsredskaber og temaer:
Sundhedsadfærd og vaner:
Introduktion til sundhedsdefinitioner og sundhedsfremmende adfærd.
Fokus på de officielle kostråd, regnbuemad og brug af sæsonens råvarer.
Måltidsplanlægning og sammensætning:
Principper for velsmag og anvendelse af tallerkenmodellen.
Udvikling af strukturerede madplaner baseret på ernæringsmæssige behov.
Makro- og mikronæringsstoffer:
Teoretisk og praktisk forståelse af kroppens behov for næringsstoffer.
Livsstilsvaner og -sygdomme:
Indsigt i sammenhængen mellem kost, livsstilsvaner og sygdomsforebyggelse.
Kostvaner og kostplan:
Udarbejdelse af individuelle kostplaner baseret på elevens behov og mål.
Brug af opskriftsamlinger og praktisk erfaring i eget køkken.
Registrering og evaluering af kostvaner gennem eksempelvis kostdagbog.
Ernæring og tilskud:
Identificering af relevante ernæringstilskud tilpasset individuelle problemstillinger.
Kroppen og forbrænding:
Fokus på kroppens energibehov og forbrændingsprocesser.
Fysisk aktivitet:
Integration af motion og bevægelse som en del af en sund livsstil.
ADL (Almindelig Daglig Livsførelse):
Struktur og dagsrytme:
Udvikling af faste rutiner og strukturering af hverdagen.
Registrering af aktiviteter for at skabe overblik og sammenhæng.
Indkøb og økonomi:
Udarbejdelse af indkøbslister og forståelse af prisberegning (stk./kg).
Planlægning af husholdningsbudgetter og vurdering af madomkostninger.
Dette systematiske fokus på sundhed, ernæring og daglig livsførelse giver eleverne de nødvendige værktøjer til at håndtere deres hverdag selvstændigt og ansvarligt.
Fysisk aktivitet
Fysisk aktivitet og træning hos Next Step
Hos Next Step anerkender vi den tætte sammenhæng mellem kost og træning, og derfor er fysisk aktivitet en central del af vores forløb. Vi har et samarbejde med Anytime Gym, centralt beliggende i Roskilde, hvor vores elever har mulighed for at deltage i træning i morgentimerne, typisk fra kl. 8.30 til 10.00. Træningen ledes af vores kost- og motionsvejleder, Carina, som tilrettelægger træningsprogrammer baseret på den enkelte elevs ønsker og kompetencer.
Vores tilgang til fysisk aktivitet
Fysisk aktivitet handler ikke kun om træning; det er en vigtig del af at støtte eleverne i at håndtere deres individuelle udfordringer og opbygge selvtillid og robusthed til at møde livets krav. Vores tilgang er baseret på Sundhedsstyrelsens anbefalinger, som vi anvender som pejlemærke i vores undervisning og aktiviteter.
Sundhedsstyrelsens anbefalinger for voksne:
- Vær fysisk aktiv mindst 30 minutter om dagen med moderat til høj intensitet, ud over almindelige kortvarige dagligdags aktiviteter. Hvis de 30 minutter deles op, skal hver aktivitet vare mindst 10 minutter.
- Minimum to gange om ugen bør der indgå aktiviteter med høj intensitet af mindst 20 minutters varighed for at vedligeholde eller forbedre kondition og muskelstyrke.
- Træningen bør også inkludere aktiviteter, der styrker knogler og øger bevægeligheden.
Hos Next Step tilpasser vi træningsindsatsen til elevernes behov og mål, så de opnår en stærk og sund hverdag gennem en balanceret tilgang til kost og fysisk aktivitet.
Kranio Sakral terapi
Tilbud til elever
Som elev på Next Step modtager man tilbuddet om Kranio-Sakral Terapi 2 x månedligt.
Hvad er Kranio-Sakral Terapi?
Kranio-Sakral Terapi er en blid, men effektiv behandlingsmetode, der sigter mod at forbedre kroppens cirkulation og funktion af væsker og væv. Denne tilgang understøtter kroppens evne til selvhelbredelse og fremmer både sundhed og trivsel.
Muligheder med Kranio-Sakral Terapi
Kranio-Sakral Terapi skaber optimale betingelser for, at kroppen kan reorganisere sig og finde balance. Ved hjælp af kroppens egne ressourcer stimuleres dens naturlige evne til at helbrede og fungere optimalt. Udfordringer som ulykker, slag, stress, chok og sygdom kan føre til spændinger og blokeringer, som hæmmer kroppens bevægelsesfrihed både indvendigt og udvendigt.
Terapeuten identificerer og korrigerer disse spændinger ved nænsomt at arbejde med kroppens bevægelser, fleksibilitet og elasticitet. På den måde findes og frigøres de ubalancer, der kan give både fysiske og psykiske symptomer. Når spændingerne løsnes, kan kroppen opnå en forbedret livskvalitet, øget energi og et bedre flow. Dette bidrager til, at den unge føler sig mere tilpas og i harmoni med sin krop.
Hvem kan have gavn af Kranio-Sakral Terapi?
Kranio-Sakral Terapi er særlig gavnlig ved en række udfordringer som:
- Indlæringsvanskeligheder
- Adfærdsproblemer
- Muskel- og skeletsmerter
- Hovedpine
- Tankemylder
Denne behandlingsmetode giver de unge en større fysisk og mental frihed, så de bedre kan møde livets udfordringer og bevæge sig fremad med fornyet styrke og overskud.
Kurser
Under STU forløb eller skoleforløb har alle elever mulighed for at deltage i forskellige kurser.
Dette kan være hygiejne kursus, massage kursus m.m.
Kurser
Igennem et STU forløb her på Next Step, er der mulighed for at deltage i forskellige kurser, disse kurser giver mulighed for at kunne dygtiggøre sig indenfor bestemte områder.
Samt opnå større viden, som kan bruges videre i livet på mange forskellige måder.
Vi afholder kurser i samarbejde med forskellige fagfolk, der har den nyeste viden indenfor deres områder.
Ture ud af huset
Gennem et år på STU eller skoleforløb har vi faste planlagte aktiviteter/ture ud af huset.
Dette kan være:
-Deltagelse i messer som Special kompasset og store hestedag.
-Virksomhedsbesøg
-Uddannelsesbesøg