NEXT STEP

– til dig der vil videre

Meningen med NextStep​

Meningen med NextStep​ e​​​​​r at gøre dig så klar til voksenlivet som muligt, både med hensyn til arbejdsliv, fritidsliv og personlige og sociale kompetencer. Vi ønsker at se potentialerne og dyrke dem og fremhæve dem. Vi ser på dig 360 grader.

​SELVVÆRDET

​Selvværd er altafgørende for menneskets livsudfoldelse og muligheder i tilværelsen, begejstring animerer til, at turde udvise fuld selvtillidsadfærd og arbejde på sit selvværd. Next Step arbejder derfor udelukkende ud fra anerkendende pædagogiske teorier som styrker selvtilliden i hverdagen.

​HESTENE

​​Dyrene og især hestene hjælper til en hverdag med indhold. Hestene er et vigtigt redskab, når vi arbejder med de unges personlige udvikling og kompetencer. Således indgår hestene og det praktiske arbejde omkring dem i en stor del af det daglige arbejde med de unge. ​

​KROPPEN

​Formålet med at lære om anatomien og fysiologien er at give de unge en forståelse for hvordan de selv er opbygget og hvad der sker i deres krop. Indenfor fysiologien vil de få kendskab til fysiologien på samme niveau som en Social​, Sundhedshjælper​ og fitnessinstruktør og indenfor anatomien​.

RIDNING

Der undervises ud fra den enkelte unges niveau ​og erfaring.

HESTENS PLEJE

Hos Next Step er det helt primært at de unge er med i den daglige pasning af hestene. Under dette hører alt fra udmugning, strigling, ridning, fodersammensætning samt den basale førstehjælp til hesten.

​RIDEFYSIOTERAPI

​Er fysioterapi med hesten som behandlingsredskab, her får den unge, muligheden for at træne koordination, balance, styrke og udholdenhed, derudover er hesten et dyr der spejler vores følelser, hesten mærker og reagere lige med det samme på vores humør og vil vi have hesten til at gøre noget og få en god ridetur er vi nødt til at tilpasse vores sindsstemning til hestens arbejde.

Uddannelsen 

3 års STU forløb


​De første 12 uger er reserveret til afklarings forløb. Dvs. gennem samtaler og test får vi placeret den unge korrekt i forløbet, her bliver de testet med PAS analyse, faglige test.

​Pædagogik 

​Beskrivelse - Værdigrundlag


Selvværd er altafgørende for menneskets livsudfoldelse og muligheder i tilværelsen, begejstring animerer til, at turde udvise fuld selvtillids adfærd og arbejde på sit selvværd.

​​EMNER 

​Motions- og heste emner


Formålet med at lære om anatomien og fysiologien er at give de unge en forståelse for hvordan de selv er opbygget og hvad der sker i deres krop.

​Kost 

​Ernæringslære & fordøjelsen


​Kost og ernæring er meget op i tiden, der er mange holdninger til hvordan man spiser og hvad man spiser, samtidig er der rigtig meget forskelligt fastfood at vælge imellem og det er nemt at lade sig friste.

​​Psykologi 

​​Menneskelig forståelse


Next Step giver de unge en basis viden indenfor psykologien, så de ved at det findes og de har kendskab til de mest brugte og kendte teorier indenfor psykologien.


​Dagligdagen 

​​Morgensamling - Frokost - Logbøger


Morgenmad / Dagsprogram / Pictogrammer
Planlægning af frokost
​Hvad er vigtigt for dagen skrives ned i logbogenKontakt os!

Gammelgårdsvej 2

4000 Roskilde 

41 57 27 69 / 53 61 41 57

​info@nextstepstu.dk